Ellen Yachting grundades 1999 av Per Tärnklev. Ellen Yachting blev snabbt det ledande marina eventbolaget på västkusten och arrangerade företagsseglingar med flertalet traditionsfartyg men i huvudsak S/Y Lady Ellen, där av namnet. Samtidigt så beställde beställdes 3 stycken Bavaria 37:or, som levererades våren 1999 och hyrdes ut till familjer, kompisgäng och företag. 

Kort efter leveransen så började Ellen Yachting arbeta som återförsäljare för den Svenska Bavariaimportören och verksamheten flyttades till Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund. För varje år som gick så ökade försäljningen av nya Bavariabåtar och under rekordåret 2006 levererades 64 nya båtar från Henån dit verksamheten flyttat. Under 2006 såldes bolaget till personalen och sedan dess har fokuset varit på Båtförsäljning, service och vinterförvaring.

Sommaren 2012 flyttades verksamheten till Stenungsund igen då det gamla Sweden Yachts Varvet hade förvärvats och på så sätt skaffades ändamålsenliga lokaler för båtförsäljning och varvsservice. Under 2013 avslutades samarbetet med den Svenska Bavariaimportören och ett nytt samarbete med Navigare Gruppen startades.

Sommaren 2016 förvärvades verksamheten tillbaka från Navigaregruppen och Simon Eklund driver Ellen Yachting vidare. Ellen Yachting är återförsäljare för Navigaregruppens nybåtsmärken, uthyrningsupplägg. bedriver vinterförvaring i Stenungsund och Henån samt bedriver renoverings och reparations verksamhet på Sweden Yachts varvet i Stenungsund.

Ellen Yachting har nu sedan starten fått förtroendet att leverera över 450 nya båtar till Svenska familjer.

 

Fortsättning följer.............